Boekentip: Eefje Donkerblauw

Kamishibai Eefje Donkerblauw
Eefje Donkerblauw en Koning Goudgeel

Poëzie op kindermaat

Als juf in het tweede herontdekte ik mijn liefde voor dit poëtische prentenboek van Geert De Kockere en de helaas te vroeg overleden illustratrice Lieve Baeten.

Het boek bestaat best al een tijdje en is heel geliefd in scholen omdat het verhaal je uitnodigt om er vanalles mee te doen. Zo kan je heel goed leren over kleuren mengen en gevoelens ter sprake brengen, maar ook voor volwassenen blijft het een mooi verhaal.

Eefje weet niet goed wat ze moet doen. Ze vindt koning Goudgeel best een aardige man. En misschien wil ze wel met hem trouwen. Maar ze weet niet of ze ooit van geel kan houden. ‘Liefde is blauw’, vindt Eefje. ‘Want de zee is blauw. En de liefde is zo diep als de zee.’

Geert De Kockere

Eefje komt tot leven

Dit boek inspireerde mij om het gezinnetje van Eefje na te maken in sprookjesvilt. Een leuke uitdaging! Voor de oplettende lezers die het boek kennen: Eefje en de koning krijgen drie kindjes. Er komt er hier nog wel eentje bij in dit poppengezin denk ik. 😉

Tijd voor een fotoshoot. De leuke regenboog van Grimms is ook een mooie aanvulling als je rond dit boek wil werken. Deze poppetjes naaien was weer een heel karweitje, maar ik ben best tevreden over het resultaat.

Eefje en haar gezinnetje

Kijk langs wolk en regenboog …

Kijk langs wolk en regenboog
Vliegen vogels hemelhoog
Ik krijg opeens zo’n klein gevoel
Hier beneden op m’n stoel

Toon Hermans

Liefs, Annelies x

3 gedachten over “Boekentip: Eefje Donkerblauw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s