Grote broer in opleiding

Meer interesse in de bloemen dan in de camera. šŸ˜‰

Binnenkort krijgt ons Toontje promotie. Hij wordt grote broer! Om hem hier een beetje op voor te bereiden en ook omdat het gewoon zo super koddig is, zijn we hier thuis ook geregeld mee bezig. Wat doen wij dan zoal? Wel dat zijn allerlei dingen met wisselend succes.

Mee naar de gynaecoloog

Toontje is een keertje mee geweest naar de gynaecoloog, maar dat was niet zo’n succes. Hij had schrik van de mondmaskertjes en kon het allemaal niet plaatsen. Hij was nog heel geduldig in de wachtkamer, maar na twintig minuten hield hij het voor bekeken. Heel begrijpelijk natuurlijk. Het is ook veel voor een tweejarige om te verwerken. Oudere kindjes kunnen dat natuurlijk beter plaatsen. We beslisten om hem niet meer mee te pakken voorlopig.

Een oefenpop

In de speelgoedwinkel Elfjes en Draken viel mijn oog op een schattige, zachte pop speciaal voor tweejarigen. Toontje was direct verliefd op kleine Noa van het Belgische merk Lilliputiens. De pop mocht al vanalles mee doen: samen koken, op stap met de buggy of in de draagzak, samen slapen, … Super schattig om hem zo bezig te zien.

Samen koken
Op stap met de buggy
Oefenen met de draagzak
Samen op pad
Samen slapen

Boekjes lezen

Wij hebben een paar leuke boekjes uit de Bobbi-reeks die over baby’s gaan: Bobbi wordt grote broer en Bobbi en de baby. Deze boekjes zijn kort, op rijm en voorzien van mooie prenten. De Bobbi-reeks is getekend en geschreven door de Texelse illustratrice Monica Maas. Hoewel er ook wat Nederlandse cultuur in zit zoals beschuit met muisjes maken, vind ik ze heel leuk voor kleine kindjes. 

Bobbi wordt grote broer

In de bib lenen we ook al eens boekjes over baby’s. Bij oma lazen we het leuke boekje “Kom uit het ei, kleintje” geschreven door Shen Roddie en Frances Cony. Het is een grappig verhaaltje over een kip die alle moeite van de wereld doet om haar kuikentje te ontmoeten. Ook heel fijn trouwens om te gebruiken als lente- of Paasthema in de klas.

Kom uit het ei, kleintje

Aan de buik voelen 

Bij een klein buikje heeft dat nog niet veel zin, maar die buik is hier al snel dik geworden. Dat merkt Toontje ook. Als ik vraag waar de baby is of waar kleine broer woont, dan wijst Toontje heel vrolijk. Hij komt ook vaak een dikke knuffel en kusjes geven. Smelt!

Verbanden leggen met dieren

Misschien ietwat vreemd deze koptitel, maar we vertellen dikwijls welke diertjes ook in de buik van hun mama groeien. We gaan naar lammetjes kijken op de boerderij of we komen spontaan jonge diertjes tegen onderweg. 

Fijne en spannende periode

We vinden het zalig om ons Toontje in de weer te zien met zijn poppenmanneke en die knuffelmomentjes mogen eeuwig blijven duren. Het zal voor ons alledrie een hele aanpassing zijn, maar wat kijken we er ongelooflijk hard naar uit. 

Liefs, Annelies x

Hebben jullie nog leuke tips en dingen die jullie doen om grote broer of zus voor te bereiden? 

Een gedachte over “Grote broer in opleiding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s