Boekentip: Het hele jaar feesten met Lisa Wade en Daan Rot

Het hele jaar feesten

Maak je eigen rituelen

Een tijdje geleden kocht ik het boek: “Het hele jaar feesten editie herst/winter”. Hoewel ik helemaal niet vertrouwd ben met alle jaarfeesten beschreven in het boek, word ik er toch door aangetrokken. Feesten en tradities creëren een soort verbondenheid waarvan ik echt kan genieten. Ik ben ervan overtuigd dat dat voor de meeste mensen geldt.

Natuurlijk vierde ik met mijn familie al Kerstmis, Pasen en sporadisch werden er eens pannenkoeken gebakken met Maria Lichtmis, maar Sint-Maarten of Sint-Jan waren voor mij vrij onbekend. Misschien zijn deze feesten ook eerder streekgebonden? 

Wat vind ik nu zo leuk aan deze boeken?

Het enthousiasme en de fantasie spatten ervan af. Je vindt er veel tips en DIY’s om je eigen tradities vorm te geven. Er zijn receptjes om je eigen drakenbrood te bakken en er staan leuke liedjes in om samen te zingen. De auteurs gaan ook verder in op de diepere betekenis achter deze feesten en de persoonlijke verhalen en prachtige lay-out maken het helemaal af.

“Het hele jaar feesten” is een leuke inspiratiebron om het jaar en de seizoenen bewuster te beleven. Natuurlijk was ik ook benieuwd naar de editie lente/zomer. Die heb ik nog maar pas gelezen en deze maakt het jaar helemaal af. 

Knappe foto’s

Ook geschikt voor mensen met een drukke agenda

De manier van aanpakken en de heldere schrijfstijl bevalt me wel. De auteurs, Lisa Wade en Daan Rot de Launey zijn twee drukbezette mama’s met elk hun eigen waardevolle inbreng. Niets moet, je bent helemaal vrij om dingen uit de feesten weg te laten of iets toe te voegen. Ze willen vooral een vlammetje doen ontbranden en je prikkelen om er zelf mee aan de slag te gaan.

De schrijfsters hebben ook een eigen blog, een instagram- en een facebookpagina  waarbij ze last minute tips geven. Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Ik sta alvast te popelen om er zelf mee aan de slag te gaan. 🙂

Mooie lay-out

Nog enkele interessante links

Blog van Lisa Wade op Ouders van nu
Instagram van Lisa Wade
Blog Maandag Daandag van Daan Rot en de Rotjes
Instagram van Daan Rot

Liefs, Annelies x

PS: Ondertussen heb ik het drakenbrood gebakken met ons Toontje. Wat een leuke activiteit om samen met je kindje te doen. Lekker knoeien en smullen. 🙂

Een gedachte over “Boekentip: Het hele jaar feesten met Lisa Wade en Daan Rot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s