DIY Een regenboog uit macramé

Indian summer kleuren voor de late zomer en de vroege herfst.

Wanneer de zon schijnt en het regent …

De mensen die mij kennen, weten dat ik regenbogen aan de hemel altijd een beetje magisch vind. Hier in huis zijn er ook wel een paar te vinden. Zo heeft ons Toontje een leuk houten exemplaar van het Duitse speelgoedmerk Grimms en heb ik er eentje gemaakt voor op de kinderkamer. Ik maakte dit exemplaar van ongeveer 42 cm breed en 34 cm hoog. De kleuren zijn een beetje Indian Summer.

Deze regenboog doet het uitstekend in de klas of de kinderkamer, maar ook in de living kan hij de boek opvrolijken.

Wat heb je nodig?

  • katoentouw (Het mijne is 16 mm dik en komt van deze website. Ik bestelde hiervoor 5m touw.)
  • ijzerdraad en tang
  • wol of katoendraad (Ik gebruikte het laatste.)
  • een dikke naald
  • pomponnetjes (Gevonden bij De Banier.)

Hoe ga je te werk?

Ik denk dat beelden in dit geval meer zeggen dan woorden dus hieronder volgt een fotoverslagje. Ik baseerde mij op het filmpje van Lady Lemonade. Zij legt alles heel duidelijk uit. 

Stap 1

Stap 1: Leg eerst de touwen klaar in een boogje zodat je kunt inschatten hoe groot alles wordt. Ik wou vijf verschillende bogen hebben. Met een touw van 5 m lukt dat zeker. 

Stap 2

Stap 2: Leg de katoendraad op voorlopige kleurvolgorde. Omdat ik een twijfelaar ben, heeft het even geduurd vooraleer ik een definitieve keuze maakte.

Stap 3

Stap 3: Bevestig plakband aan de toekomstige uiteinden van de bogen alvorens je ze knipt. Het katoentouw gaat anders erg rafelen en dat wil je voorkomen.

Stap 4

Stap 4: Maak een knoopje met je woldraad of je katoendraad. Nu begint het arbeidsintensieve werk. Geloof mij, ik heb er een hele tijd aan gezeten om dit te maken. 😉

Stap 5

Stap 5: Als je een stukje hebt gedraaid, bevestig je over de gehele boog een ijzeren draadje. Die zorgt ervoor dat je boog intact blijft. 

Stap 6

Stap 6: Maak het uiteinde van het touw vast met behulp van een dikke naald. Zo hou je alles strak. Werk eventueel de draad weg door hem er onder te verstoppen. Herhaal dit proces voor elke boog.

Stap 7

Stap 7: Hier komt je naald weer van pas. Nu ga je de bogen aan elkaar bevestigen. Ik gebruikte ecru katoendraad en maakte driehoeken tussen de bogen. Zorg ervoor dat je steeds de kant met de ijzerdraad kiest om door te steken. Je wil immers een mooie regenboog hebben, waarbij je het draadje niet meer ziet omdat het vanachter verstopt is.

Stap 8

Stap 8: Zit alles goed vast? Doe een laatste check. Rafel vervolgens de uiteindes tot flosjes en bevestig als je dat mooi vindt tenminste, de pomponnetjes met een fijne naald en een dunne draad aan de buitenste boog. 

Wat doe je met de restjes?

Het is altijd spijtig om bruikbaar materiaal weg te gooien. Ik had nog wat stukjes touw over. Die heb ik per sliert uiteen getrokken om kleine deurhangertjes van te maken. Je volgt hiervoor ongeveer dezelfde werkwijze, maar dan is alles in het mini. Je kan met de restjes zeker nog een aantal kleine regenboogjes maken of zelfs een mobiel voor je kindje.

Veel plezier!

Liefs, Annelies x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s