DIY Een seizoensslinger voor de herfst

Met kinderen in huis beleef je de seizoenen meestal veel bewuster. Zou het komen door hun open blik en aanstekelijke verwondering? Sinds Toontje er is, probeer ik de wisseling in de natuur ook een beetje meer naar binnen te brengen. Op ons seizoenstafeltje liggen er dennenappels, blaadjes, leuke popjes enzovoort. Ik probeer ook zelfgemaakte nieuwe elementen toe te voegen. Laatst maakte ik een herfstslinger van vilt. Hoe ik dat deed, zal ik jullie stap voor stap laten zien.

Wat heb je nodig?

 • Een katoenen draad of een stevige wollen draad. 
 • Vilt (Ik heb geverfde sprookjesvilt gebruikt in mooie herfstkleuren. Deze vind je bij verschillende webshops zoals: De Viltwinkel of Vrolijke vilt vriendjes. Google er maar eens naar. Je zult versteld staan van de mooie lapjes en de unieke kleuren. Je kan natuurlijk ook een heel mooi resultaat bekomen met leuke combinaties van effen lapjes.)
 • Een patroontje van bladeren op papier. (Je kan je laten inspireren door echte bladeren of je print er enkele leuke af.)
 • Kraaltjes, een (stof)schaartje en een dikke naald.

Hoe ga je te werk?

 1. Bepaal eerst hoe lang jouw slinger moet worden. Misschien heb je al een leuk plekje in gedachten? 
 2. Kies een patroontje voor de bladeren. Via deze link kom je al op veel leuke ideetjes. Als je ze zelf tekent is het natuurlijk nog iets persoonlijkers. Leg de bladeren op het vilten lapje en knip ze uit. Een handige tip: bevestig het patroontje eerst met kopspelden aan de lapjes want zo verschuiven ze niet zo hard.
 3. Bevestig een houten kraaltje aan het uiteinde van de draad. 
 4. Rijg met een dikke naald de blaadjes één voor één door het vilt. Doordat de lapjes lekker dik zijn blijven ze goed zitten. Je kan ze zelf nog een beetje verschuiven naar eigen smaak.
 5. Maak aan het andere uiteinde ook een kraaltje vast. 

Het fotoverslag

Tips

 • Deze slinger is ook erg leuk in de klas om een themahoekje op te vrolijken.
 • Denk bijvoorbeeld eens aan varianten zoals: een dierenslinger, een bloemenslinger, een monsterslinger voor Halloween, een letterslinger voor in de boekenhoek, …

Veel plezier! x Annelies

Een gedachte over “DIY Een seizoensslinger voor de herfst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s