Fleuramour: genieten van bloemenpracht op het kasteeldomein van Alden Biesen

Flaneren tussen de bloemen

Vorig jaar rond deze tijd trokken Toon, de oma en ik eropuit tijdens een mooie maandag in september. Op de website van de Gezinsbond had ik een interessant evenement gezien dat mijn aandacht trok: Fleuramour, volgens de beschrijving het mekka van de bloemsierkunst. Aangezien oma met haar groene vingers een echte bloemenliefhebster is en ik al die bloemenweelde ook wel weet te appreciëren mochten we dit zeker niet missen. 

Genieten van de prachtige tuin op het kasteeldomein.
Genieten van de prachtige tuin op het kasteeldomein.

Was het de moeite?

Zeker en vast! De kunstwerken zijn heel gevarieerd en kunnen een mooie inspiratiebron zijn. Ik heb heel wat ideetjes opgedaan voor ons jaarthema op school en onze eigen tuin. Je kan er onder andere een pop-up markt bezoeken, allerhande workshops volgen, modeshows bijwonen waarbij de modellen unieke bloemencreaties dragen, Limburgse vlaaien smullen en nog veel meer.

De nabije omgeving van het kasteel van Alden Biesen is een pareltje. Ook voor kinderen is dit een leuke uitstap waarbij veel te ontdekken valt. Ons Toontje heeft zich heel goed geamuseerd. Hij genoot van al die kleuren en nieuwe indrukken. We spraken af om het jaar erna terug te gaan. 

Omdat beelden zoveel meer zeggen dan woorden… 

Geen Fleuramour dit jaar…

Jammer maar helaas, we moeten nog een jaartje op onze honger blijven zitten. Waar een 25-jarig jubileum gevierd zou worden blijft het stilletjes deze maand. De nieuwe data zijn wel al bekend.

Bloemenliefhebbers noteer in jullie agenda: vrijdag 24 september 2021 tot en met maandag 27 september 2021 is het weer zover! Het jaarthema ‘Magic’ klinkt alvast veelbelovend. Meer info vind je op de website van Fleuramour.

Fleurige groeten, Annelies x

Verwondering tussen al die bloemenweelde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s