Getest: het duurzame Fruitsetje en de Kromkommers van PlanToys

Speelgoed testen

Joepie, we mogen testen!

Speelgoed mogen uittesten, dat is toch weer een kleine droom die uitkomt. 🙂 We hebben het Fruitsetje en het Kromkommersetje van het speelgoedmerk PlanToys mogen testen voor de online ecologische babywinkel Blabloom. Hieronder lees je ons testverslagje.

Vandaag eten we Kromkommers!

Wat een mooie, kleurrijke doosjes denk ik meteen wanneer we de pakjes per post aankrijgen. Als we ze samen openen is ons Toontje direct enthousiast. De rubberhouten stukjes voelen aangenaam in de hand, ze zijn mooi afgewerkt en voorzien van diepe kleuren. De bijbehorende houten mesjes en het plankje zijn niet scherp en veilig te gebruiken door kleine handjes.

Er staat 18 maanden+ op beide doosjes en dat vind ik wel terecht. Toon is tijdens dit schrijven 2 jaar en 3 maanden en hij heeft even moeten oefenen om het fruit en de groentes los te krijgen. De klittenband was nogal straf in het begin. Na een paar keer proberen en een beetje draaien lukte het wel. Er mag best een uitdaging aan zijn voor zo’n flinke peuter. 

Het fantasiespel kan beginnen, want zowel hij, papa en mama mogen proeven van al dat lekkers. De stukjes doorsnijden met het mesje moeten we nog wat oefenen, maar dat is dan weer een goed voor zijn motoriek.

Top op flop?

Je kon het al raden zeker? Dit is een dikke top! De setjes zijn een mooi voorbeeld van open ended speelgoed. Dit speelgoed is “niet af” en je kan er alle kanten mee op in je spel. 

Wat ik persoonlijk fijn vind, is dat je de groentes en het fruit nog gekker kan maken door de stukjes te combineren. Wat dacht je van een “appelbei” of een “kromwortel”? Ook de boodschap die plan Toys wil brengen spreekt me aan: minder voedsel verspillen en durven kiezen voor de buitenbeentjes. Er zit trouwens een klein foldertje bij met wat meer uitleg hierover dat je met je kindje kan delen. Toontje is hiervoor nog te klein, maar een flinke kleuter kan dat al begrijpen. 

Ik ben er zeker van dat Toon, zijn broertje en na hen andere kindjes hier nog vele jaren plezier aan gaan beleven. Het is een hele mooie aanvulling voor in het keukentje of het winkeltje. Je kan ook gewoon een mandje gebruiken en dan heb je een hele leuke fruitschaal. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een aanrader dus. 🙂

Wat zijn de pluspunten?

  • open ended speelgoed 
  • stimuleert de fijne motoriek
  • boost de creativiteit
  • mooi afgewerkt
  • een knappe ecologische boodschap van Plan Toys

Zijn er ook minpunten?

  • misschien een beetje prijzig?

Ook eens iets testen?

Wil je ook graag de kans hebben om samen met je kindje(s) speelgoed of ander leuks zoals verzorgingsproducten, kleding, draagzakken of dergelijke testen? Schrijf je dan in op de website van Blabloom via het formulier testers gezocht.

Liefs, Annelies x

PS: Deze blog is geschreven ter inspiratie. Ik heb me aangemeld via het testformulier en was één van de gelukkigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s