Lijstjestijd: 33 dingen waar ik trots op ben

Foto door Tine van Compagnie Fotografie

Naar aanleiding van mijn 33ste verjaardag en omdat dat toch een bijzonder getal is lijkt het me leuk om eens een trotslijstje te delen. Sommige zaken liggen voor de hand en bij andere dingen moest ik al eens dieper nadenken. Dit lijstje is niet zozeer op volgorde van belangrijkheid en ik ben vast nog dingen vergeten, maar het zal zeker een opsteker zijn als ik een mindere dag heb. Misschien is het een leuk idee om ook eens een lijstje voor jezelf te maken beste lezer en dat hoeven er echt geen 33 te zijn he 😉 Veel leesplezier!

 1. Mijn knappe man en het feit dat we al meer dan 5 jaar gelukkig getrouwd zijn. Hij is mijn grote liefde en samen kunnen we de wereld aan. Ik ben blij dat je “JA” hebt gezegd. 😉
 2. Toon, ons lieve lentekindje en mijn tweede grote liefde. Toontje, jij heb van mij een mama gemaakt. We hebben samen al een prachtig parcours afgelegd en ik vind het heerlijk om jou te zien openbloeien.
 3. Nils, ons wilde winterkoninkje en mijn derde grote liefde. Nilske, mijn kleine-durf-al. Als ik jou bezig zie dan moet ik vaak lachen en soms staat mijn hart even stil. Jij zorgt voor nog meer leven in de brouwerij.
 4. Een eigen huis met een tuin. Ons huis is bijna klaar voor zover een huis ooit klaar kan zijn en dat is een droom die ik uiteraard niet alleen kon waarmaken. Aan die tuin hebben we nog werk, maar de beste plannen rijpen langzaam.
 5. We zijn door onze investering in groene energie (zonnepanelen en een geothermische warmtepomp) binnenkort op vlak van wonen “fossielvrij” (buiten mijn auto dan).
 6. Het feit dat ik onze jongens zo lang kon voeden met mijn eigen lichaam. Nilske (ondertussen 18 maanden lief) is nog altijd een trouwe klant en Toontje was er circa 26 maanden zoet mee, dus dat is toch al een mooie 3,5 jaar borstvoeding alles samen opgeteld en ook weeral super voor het milieu.
 7. Ik ben toch voor mijn rijbewijs gegaan. Als angsthaas durfde ik eerst niet met de auto rijden en ik dacht dat ik best zonder kon, een auto is best duur in onderhoud en vervuilend, maar er was geen ontkomen aan. Als vliegende juf kon ik nu eenmaal niet alles met het openbaar vervoer doen en nu carpool ik haast elke werkdag met ons mannekes van opvang naar oma, naar werk en naar winkel om daarna ons mannekes weer op te pikken en naar huis te gaan. Ik heb
 8. Mijn leerkrachtendiploma in de praktijk kunnen omzetten. Ik geef dolgraag les, ook al vraagt het soms veel geduld en is het bij momenten moeilijk om kinderleed niet mee naar huis te nemen maar ik zou het niet kunnen missen.
 9. Ik heb zangles genomen en al meermaals voor een publiek durven zingen. Want een verlegen scheet als ik weet dat ze af en toe een schop onder haar kont nodig heeft om ergens te geraken.
 10. Ik kan me behelpen op de piano en die inspanningen die ik als kind en tiener moest doen om al die muziekpartituren erin te krijgen lonen nog steeds. Noten kunnen lezen is heel handig.
 11. Ik loop nog steeds voor mijn plezier en dat doe ik vaak met de mannen in de fietskar van speeltuin naar speeltuin, maar he dat telt ook als sport he .
 12. Ik probeer nog steeds gezond te leven dus dat wil zeggen: sneller stop kunnen zeggen en naar mijn hart, hoofd en mijn lichaam luisteren, voldoende lichaamsbeweging, variatie in voeding, geen drugs, niet roken, op tijd gaan slapen enz. Dat wil ik oh zo graag doorgeven aan onze jongens: zorg goed voor je “eigen tempeltje”.
 13. De thuisbevalling van ons Nilske die we in eigen handen hebben genomen daar ben ik megatrots op. Ik had het niet anders gewild en ik hoop nog steeds op een geboorterevolutie met minder trauma’s, meer liefde, begrip en meer tijd voor al-dan-niet-bevallende vrouwen en hun partners.
 14. Ik heb veel interesses waardoor ik me nooit verveel. Maar help, ik kom steeds tijd te kort. Veel hobby’s en bezigheden zitten nu even in de diepvries, maar die draad neem ik wel weer op.
 15. Ik kan heel goed mijn plan trekken op culinair gebied en ik probeer graag dingen uit. De lastige vraag “wat gaan we eten?” stel ik me meermaals per week, maar met een goed plan naar de winkel gaan helpt. Mijn toppers: zelfgemaakte lasagne, paprika in de oven, zalmpapillot, couscous met balletjes en heerlijk fruitige groene curry met limoen en rijst.
 16. Dat mijn nieuwsgierigheid het toch vaker haalt dan mijn angst en dat ik het kindje in mezelf nog niet verloren ben. Ik kan en wil nog best speels zijn: ik klim graag op speeltuigen, ik hou van knutselen, kinderboeken, sprookjes, verkleden en naar speelgoedwinkels gaan.
 17. Mijn activiteiten en samenwerkingen op de zomerschool, in Het Netepaleis, als animator in het jeugdwerk, voor kinderatelier Koekeloertjes van de Gezinsbond, als babysitter, … .
 18. Er zijn mensen die mijn schilderijen weten te appreciëren en het is fijn om complimentjes te krijgen na wekenlang gepriegel met pigmenten en kwasten.
 19. Ik zie nog steeds het wonder van de natuur en de wisseling van de seizoenen. Het kan me stil maken, ontroeren en ik ben blij dat ik nog niet vergeten ben hoe knap en fragiel alles wel niet is.
 20. Ik verdien ons brood met iets wat ik heel graag doe: lesgeven. Voor mij waarschijnlijk de beste studiekeuze die ik heb gemaakt.
 21. Mijn fotoboeken en kaartjes die ik graag zelf samenstel. Ik vind het heerlijk om die terug te zien en een beetje te dromen. Op dit moment heb ik er net eentje besteld en zitten er twee volgende in de pijplijn.
 22. Ik heb enkele jaren atletiektraining gegeven aan soms wel 40 kleuters tegelijk, zowel binnen in de zaal als buiten op het veld en in het bos.
 23. Ik heb veel avonturen beleefd met mijn oudste nichtjes die ik vroeger elke dag zag.
 24. Mijn veerkracht om toch weer het positieve op te zoeken en de wil om te veranderen. Ik kan best een zwartkijker zijn, maar ik blijf er niet in vasthangen. Er is veel te veel moois te beleven. Het gezegde van het leven, de vlaggen en het feestje klopt.
 25. Ik leef nu al meer dan vijf jaar alcoholvrij en ik heb totaal niet het gevoel dat ik iets mis. Ik heb er zelfs geen moeite mee. Ben ik stiekem ooit alcoholieker geweest? Nee hoor, het is eerder zo gegroeid dat ik na en tijdens mijn zwangerschappen er totaal geen zin meer in had. Die centjes kunnen we dus voor andere leuke dingen gebruiken.
 26. Ik ben goed met woorden wanneer ik ze niet direct tijdens een gesprek uit mijn mouw moet schudden.
 27. Ik heb nog nooit een boete gekregen. (hout vasthouden.)
 28. In de vroege zomer van 2016 heb ik deelgenomen aan The International Summer School van het Ierse topkoor Anùna o.l.v. componist Michael McGlynn en Lucy Champion. Het was maandenlang in spanning afwachten of mijn auditie goed genoeg zou zijn en daarna mocht ik ook nog eens een koorsolo zingen tijdens het slotconcert. “And I shall have some peace there. For peace comes dropping slow. Dropping from the veils of the morning, to where the cricket sings. Noon a purple glow and evening full of the linnet’s wings. I will arise…” – Innisfree W.B. Yeats/Michael McGlynn
 29. Ik ben een stuk gestructureerder en stipter geworden. De gigantische chaos is er een beetje vanaf en ik kan ervan genieten dat alles een beetje aan de kant ligt en dat er toch het één en het ander gepland is. In mijn werk plan ik ook (weliswaar flexibel) een hele hoop van tevoren en dat zet zich nu toch ook wat door naar ons thuis.
 30. Mijn sociale mediagebruik is sterk verminderd: geen Facebook of Instagram meer sinds vorige winter. Meer focus op de gebeurtenissen en het leven rondom ons. Ik mis uiteraard soms dingen omdat iedereen veronderstelt wordt om FB en Insta te hebben, maar het is mijn eigen keuze en ik heb er nog steeds geen spijt van.
 31. Mijn blanco strafblad.
 32. Ik kan fietsen en zwemmen. Het klinkt een beetje banaal, maar er zijn veel mensen op deze wereld die dat nog niet of nooit zullen kunnen.
 33. Op deze blog. Ik ben helemaal geen consequente schrijver door- onze goed gevulde dagen, maar ik blijf wel graag schrijven. Ik schrijf meer dan in publiceer. 😉

Zo beste lezer, veel van deze zaken die ik hier opsom brengen een groot gevoel van dankbaarheid teweeg. Voor alle kansen die ik kreeg, kansen die ik nam en herkansingen die zoveel betekenden: dankjewel! Ik wens het jou ook toe!

Veel liefs x

Annelies

2 gedachten over “Lijstjestijd: 33 dingen waar ik trots op ben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s