Brief aan ons Nilske – Al 2 jaar zet jij onze wereld op zijn kop!

Dinsdag 17 januari 2023

Lief Nilsje,

Twee jaar geleden konden we jou voor het eerst echt knuffelen en door jouw heerlijk geurende babyhaartjes kroelen.Twee jaar geleden al dat je hier thuis vanuit mijn buik letterlijk een nieuwe wereld indook. Ik heb het lang kunnen negeren, maar jij bent nu echt geen baby meer. Nee, jij bent al een tijdje Peuter met een grote P en dat mag iedereen weten. Jij bent er eentje met pit met een stem als een klok en een vurig temperamentje.

Al voor jouw geboorte ben jij een uniek kereltje met een eigen willetje. Soms een dwarliggertje maar altijd een hartendiefje. Jij bent verzot op papa, mama en grote broer en je wil heel graag je volk dicht bij jou. “Papa hebben”, als papa moet gaan werken of “Nee, mama doen, als je moet gaan slapen en papa wil jou naar boven brengen.” Maar je bent ook heel open en gerust bij andere mensen: “Dag, dag, mama tot straks! Nilske spelen,” roep je vrolijk vanop oma haar schoot of je komt vinnig aangelopen in de baby-Dolfijn (zo noemt Toontje jouw crèche).

Je bent een heel vrolijk en enthousiast kindje maar oh zo vermoeiend soms voor papa en mama. Jij kende tot voor kort niets van gevaar en wij verbazen ons erover dat we nog nooit naar spoed moesten. Jij kon lopen net voor je eerste verjaardag en je had al vrij snel een goed evenwicht. Ligt er misschien een carrière bij Cirque du Soleil in het verschiet? Het zou zomaar eens kunnen, want welke balanceertrucs en acrobatentoeren jij hier in huis uithaalt, daar kunnen ze nog wat van leren.

Ook grote broer die nog steeds verzot is op “zijn baby” (yep, hij blijft dat zeggen en dat vind ik stiekem heel schattig) heeft soms met jou te stellen maar dat kereltje houdt ook zo veel van jou. Toontje is intussen al 4,5 en hij voert dikwijls interessante gesprekjes met jou. Jij geeft niet snel toe wanneer het op speelgoedjes aankomt en jij durft al eens een Duplo bouwsel of een puzzel te saboteren

Waar ben jij tegenwoordig verzot op?

  • Ons uiteraard haha. Jij zegt helemaal uit jezelf “lieve mama, lieve papa” wanneer je ons komt knuffelen en dat is ronduit smelten. Je bent ook echt verzot op jouw Tooneke: “Tooneke ook? of “Tooneke nu?” vraag je meer dan eens.
  • Bing, het zwarte konijn bekend van tv met heerlijk lange en toch leuke afleveringen. “Toem, toem” (zo gaat dat muziekje op Youtube van de bouwwerken en de speelgoedvoertuigen die voorgesteld), Kaatje, Kamiel en ook juf Roos vallen in de smaak wanneer we thuiskomen en er eten op tafel getoverd moet worden.
  • Babbelen want dat doe je supergoed en honderduit. Wij staan versteld wat jij allemaal al kan verwoorden en soms moet ik echt mijn lach inhouden: “tuut, tuut, papa brood halen” wanneer jij op papa zijn plek wil gaan liggen in ons bed of “man, man, man… stop ermee Toon… hoek staan!” chef jij heel luid met grote ogen wanneer je Toon uit zijn tent wil lokken.
  • Een show doen op de turnmat met grote broer compleet met lichtjes: liedjes zingen, dansen, gek doen, toertjes lopen en dan zat neervallen, …
  • Verstoppertje spelen en dergelijke spelletjes staan garant voor een vrolijke schaterbui.
  • Eten “mmm jammie lekker” doe jij als een volwassene als het jouw kostje is. Maar jij lust ook echt wel veel. In de ochtend zijn dat bokes met “chocotuur” (een halfke met choco en een halfke met confituur) en het is feest als we pizza, frietjes, puree, worteltjes, vis en nog veel meer serveren. Ik ben heel blij dat de overschot van jouw bord nu eindelijk niet meer in jouw haar of op de grond beland.
  • Kapoen zijn in het kwadraat dat is jouw motto tegenwoordig en dat vinden wij meestal dik ok.

Kleinen duvel, zondagskindje, dobbelsteentje, wildenbras, klein visje, Nilsiebol, knuffelman, wij houden zielsveel van jou! Een fijne tweede verjaardag en geniet met volle teugen van jouw feestjes!

Veel liefde van jouw mama x

PS: Weet je dat jouw dagheilige Antonius Abt is? Ik ben het gisteren te weten gekomen toen ik al eens op jouw blaadje van de Druivelaarkalender ging piepen. Toch weer een mooi signaal dat die lieve grote broer ook over jou en al die gekke toeren waakt he.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s