Mama’s favorieten uit de kleerkast van Toon: thema wol

Kabouterke op de hei

Ganz toll die Woll

Ik heb een paar favorieten in ons Toontje zijn kleerkast. Misschien klinkt dit herkenbaar bij de mama’s? 😉 In dit eerste deel wil ik graag de wollen kleertjes in de verf zetten. Over de positieve eigenschappen van wol is al heel veel geschreven. Dat kan je bijvoorbeeld hier lezen op de blog van Exploring Life.

Ik vind de kwaliteit van de kleren en de zachtheid een echte plus. Ze zijn vaak prijzig, maar gaan langer mee en behouden hun schoonheid. Verder ga ik er niet over uitweiden. Hier komen ze…

1. Het rekbare body’ke 

Dit gestreepte body’ke is van het Duitse merk Engel en ik ben er echt verliefd op. Ons Toontje heeft het heel lang kunnen dragen omdat het goed meerekt. Gecombineerd met het losse broekje krijg je zo’n heerlijk retro-effect. Heel mooi en aangenaam om te dragen, ook bij warmere dagen dankzij de ademende eigenschappen van wol. 

Body en broekje van Engel

2. De mutsjes 

We hebben twee leuke mutsjes voor ons Toontje. Eentje van Engel en eentje van het Duitse merk Disana. Ze zijn allebei handig op hun eigen manier. Het blauwe mutsje is een strikmutsje en past perfect onder de fietshelm. Het groene mutsje is dan weer superwarm. Beide mutsjes beschermen de oortjes en dat is natuurlijk wat we willen tijdens frissere dagen. Ik vind het ook super handig om te gebruiken onder een fietshelm.

Lekker warm aan de oortjes en handig onder een fietshelm
Strikmutsjes van Engel en Disana

3. Het salopetje met de groene trui

Deze kleertjes zijn supermooi van kleur. Het is een vrolijk groene melange in merinowol, maar je hebt ze in verschillende kleurvarianten. Ik heb dit salopetje ook gebruikt tijdens de fotoshoot voor Kerstmis. Wat ik er zo fijn aan vind is dat ze precies bleven passen. We gebruikten de salopet dikwijls om over een dunner broekje te doen om tegen de winterkou te kunnen.

Salopetje en truitje van Disana

4. Het wonderlijke wollen jasje

Het prachtige rode, wollen jasje van Disana dat hier al meermaals op de foto verscheen, kreeg ons Toontje van zijn meter toen hij ongeveer zeven maanden oud was. We zijn het al snel beginnen dragen, maar het past nog steeds en ons manneke is nu geen kleintje hoor. Dit is een super tussenseizoensjasje. Ik vind het leuk dat het ook over de poep komt vanachter. Zo blijven ook die schattige billekes lekker warm.

Wollen jasje van Disana

In de pijplijn: ik heb een bestelling bij het Deense wolmerk Dilling gedaan. Deze kleertjes gaan we komende winter uittesten. Joepie!

Waar vind ik dat?

Deze webshops zijn heel fijn om in het oog te houden:
In de wolletjes 
Ziloen 
Dilling 
Blabloom

Liefs, Annelies x

Ken jij nog leuke webshops of acties? Noot: Ik schreef deze post ter inspiratie. Ik verdien er zelf geen geld aan. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s