DIY babydekentjes en een vlaggenlijn

DIY babydekentjes en een vlaggenlijn
Toontje op zijn zachte Minky Fleece dekentje.

Om de één of andere reden, is het nestdrang wie zal het zeggen, wou ik per sé dekentjes maken voor onze kleine man. Probleem: dat lukt niet zonder naaimachine, materiaal en kennis van zake. Daarom riep ik de hulp in van mijn geduldige mama die me graag verder hielp om de mysteries van de naaimachine te ontrafelen.

Inspiratie

Ik lees zelf graag blogs en snuister vaak op Pinterest en Instagram. Op de blog van My Simply Special vond ik een supermooi voorbeeld van een babydekentje. Het hele proces en wat je er allemaal voor nodig hebt wordt er met mooie foto’s uit de doeken gedaan. Handig voor een leek zoals ik.

Uiteindelijk maakte ik: twee dekentjes, drie bijtringen, twee kussentjes en twee vlaggenlijnen. De stofjes vond ik onder andere op Stoffen Online. Minky fleece en wafelstof zijn heel fijn qua textuur. Lekker zacht en leuk om aan te voelen.

Het hoeft niet perfect te zijn

Deze spulletjes zijn zeker niet perfect, maar het maken ervan geeft veel voldoening. We gebruiken de dekentjes heel vaak. De vlaggenlijntjes hebben we gedurende de kraamperiode in huis gehangen en ze zullen ten gepaste tijden weer bovengehaald worden.

Bij een eerste kindje heb je nog tijd zat. Ik ben benieuwd hoe het bij een volgende zal lopen. Al deze bezigheden hebben me in ieder geval goed geholpen om het (ver)wachten op een aangename manier te laten verlopen.

Liefs, Annelies x

Hebben jullie al eens spulletjes voor jullie kindje gemaakt?

PS: Ik maakte ook een geboortebord voor Toontje.

3 gedachten over “DIY babydekentjes en een vlaggenlijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s