DIY Speelgoed vilten voor in het keukentje

De Sint bracht het bekende IKEA-keukentje en het keukensetje voor Toontje toen hij goed anderhalf jaar was. Het was direct een dikke hit. Papa en mama mochten meermaals per dag meeproeven van de kleine chef. Van zijn lieve meter kreeg hij met nieuwjaar speelgoedeten waaronder vilten frietjes. Uiteraard vinden we die frietjes overal in huis terug. šŸ˜‰

Toontje was in de wolken met zijn keukentje.

Drie eenvoudige projecten

Vilten vind ik supertof en mijn vingers begonnen al te jeuken om zelf iets te maken voor in het keukentje. Uiteraard kan je al die dingen ook kopen in de winkel, maar het geeft veel voldoening wanneer je kindje met jouw creaties in de weer is.

Ik koos ervoor om te beginnen met drie relatief eenvoudige projecten: worteltjes, een spiegeleitje en een boterham met drie verschillende soorten beleg.

Worteltjes met een beet

Toon had nog geen groenten voor in zijn keuken en mijn oog viel op een mooi, knaloranje lapje vilt dus dat was snel beslist.

Eerst maakte ik een patroontje op papier. Vooral de keuze over hoe het loof eruit moest zien vond ik even een moeilijke. Ik wou drie wortels maken, waarvan eentje met een beet. Uiteindelijk ben ik best tevreden over het resultaat.

Ik wou drie wortels maken, waarvan eentje met een beet. Uiteindelijk ben ik best tevreden over het resultaat.
Lekkere en gezonde maaltijden koken? Check!

Sunny side up

Voor het spiegeleitje baseerde ik mij op het pannetje uit de keukenset zodat het er zeker in zou passen.

Voor het spiegeleitje baseerde ik mij op het pannetje uit de keukenset zodat het er zeker in zou passen.
Een super simpele maar vrolijke toevoeging aan het keukentje.

Lekkere bokes

Om de boterham te maken gebruikte ik een bordje uit het keukentje zodat ik zeker wist dat ik het patroontje niet te klein of te groot zou knippen.

Wat heb je nodig om te vilten?

  • Lapjes gekleurde vilt uiteraard. Het is de moeite om te investeren in een iets duurder lapje, omdat de kwaliteit van het vilt ook samenhangt met het gemak en het plezier om iets te maken. Je wil niet dat je kindje het speeltje na Ć©Ć©n keertje al stuk krijgt.
  • Naaigerei: naald, spelden, gekleurde naaigaren of borduurgaren bij dikkere vilt, …
  • Lontwol of ander vulmateriaal.
  • Patroontje op basis van de spulletjes in het keukentje.

De festonsteek

Voor al deze projecten gebruik je de festonsteek om de lapjes aan elkaar te naaien. Het is een eenvoudige steek die je snel te pakken hebt. Op deze site vind je een hele duidelijke uitleg als je zelf aan de slag wil gaan.

In de pijplijn

Deze etenswaren staan nog op het programma: boontjes die lekker kunnen buigen door er chenilledraad of pijpenragers in te verwerken, vlinderpasta voor onze pastalover en nog een heleboel extra groentes.

Maak ook eens een kookboekje

Ik had nog een mini ringschriftje liggen in de kast. Dat toverden we samen om tot een kookboekje met lekkere gerechtjes. Zoals je ziet is hier echt niet veel werk aan te pas gekomen: ga gewapend met schaar en lijm op zoek in boekjes zoals Allerhande van AH of Kook! van Spar en je kleine kok heeft in een mum van tijd een extra inspiratiebron.

Een mini-kookboekje als inspiratiebron.

Liefs, Annelies x

Hebben jullie zelf al eens iets gemaakt voor je kindje?

Een gedachte over “DIY Speelgoed vilten voor in het keukentje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s